Travel tips

De leukste Europese stedentrips

Het maken van een reis is tijdens de coronatijden lastig en het wordt dan ook afgeraden. Is jouw reislust echter groter dan de adviezen en durf jij wel een reis te maken? Dan ben je aan het juiste adres! In dit artikel vind je alle informatie en wellicht inspiratie omtrent het maken van een stedentrip in Europa. De leukste stedentrips vind je, verrassend genoeg, in de grootste steden van Europa. Wij benoemen een aantal van de leukste steden!

Rome

Rome, de hoofdstad van Italië, is wellicht een open deur. Toch is het met reden een open deur. In Rome vind je namelijk enorm veel prachtige historische invloeden gecombineerd met de hedendaagse Italiaanse cultuur. De volgende bezienswaardigheden moeten zeker op je lijstje staan:

  • Colosseum – het Colosseum is wellicht bekendste bouwwerk van Rome. Het amfitheater is gebouwd tijdens het Romeinse tijdperk en was het toneel van gladiatoren gevechten, theatershows en meer. Een ticket voor het bezoek aan het Colosseum geeft ook gelijk de toegang tot het Palatine en het Forum Romanum te bezoeken.
  • Lungoteverre – de Lungoteverre is wellicht een iets minder bekende naam, maar meer dan de moeite waard. Lungoteverre is een straat die langs de oever van de Tiber loopt. Het is een ideale plaats voor een rustige wandeling en te genieten van de stadssferen. Het is tevens mogelijk een boottrip te maken en de stad vanuit een ander oogpunt mee te maken.
  • Sint-Pietersbasiliek – iedere historische stad heeft een prachtige historische kerk of basiliek. Rome is hier geen uitzondering op dankzij de Sint-Pietersbasiliek. Het bouwwerk is mede ontworpen door Michelangelo en Bernini, twee van de bekendste Italiaanse kunstenaars aller tijden. Moeten we nog meer zeggen?

Berlijn

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een enorm populaire stad.

  • Brandenburger Tor – wie Berlijn visualiseert zich waarschijnlijk gelijk Brandenburger Tor voor zich. Het bouwwerk stamt nog uit de tijd van de Koude Oorlog en staat tegenwoordig symbool voor de vereniging en vrijheid. Omdat er geen auto’s zijn toegestaan kan je hier heerlijk rustig wandelen.
  • Berlijnse Muur – Berlijn staat bekend om de val van de Berlijnse muur in 1989. Met de val van de muur werd de communistische en democratische tweedeling weggenomen en kon de stad herenigd worden. Er zijn nog veel restanten van de muur, hier kan je in alle rust langs wandelen en de historie mee maken.
  • Reichstag – de Reichstag is het onderkomen van het Duitse parlement en is hierdoor dus een enorm belangrijk gebouw voor zowel Berlijn als heel Duitsland. Of je nu een liefhebber bent van politiek of helemaal niet, het gebouw is een lust voor het oog en dus altijd de moeite waard.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *