Travel tips

De mooiste plaatsen in de Provence

Eigenlijk is het een onmogelijke taak om de mooiste dorpen van de Provence op een rijtje zetten. Want bijna ieder Provençaals dorp heeft een bijzondere ligging, karakteristieke oude huisjes en wijngaarden of lavendelvelden. Toch beschrijven we hieronder een paar echte aanraders. Gaat u op ontdekkingstocht door de Provence, dan is het altijd goed om uw gevoel te volgen en te stoppen bij uitnodigende dorpjes die u onderweg tegenkomt. Toch is het handig om alvast een route uit te stippelen voor vertrek, waar u vervolgens altijd van af kunt wijken. Huur een auto of fiets en rijg de schilderachtige dorpjes aan elkaar voor een onvergetelijke verkenningstocht. Het is ook echt leuk om in deze streek een Franse bed and breakfast te reserveren.

Gordes

Het in terrassen opgebouwde Gordes steekt mooi uit boven de omgeving en trekt ieder jaar weer vele toeristen. Het hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, is de kerk op de top van de heuvel. De smalle steegjes van het dorp hebben veel verrassingen in petto voor bezoekers met oog voor historische gebouwen.

Roussillon

De okerrode stenen maken van dit dorp een bijzondere bestemming. Het ‘Conservatoire des Ocres et des Couleurs’ in een voormalige okerfabriek, doet de geschiedenis van deze industrie herleven. U leert er alles over de exploitatie en de verwerking van oker. Ook kunt u het speciaal aangelegde wandelpad volgen door de voormalige okergroeves en genieten van het prachtige landschap met zijn uitbundige warme kleuren. De route ‘Les Ocres à vélo’ stelt u in staat het mooie, kleurrijke landschap op de fiets te ontdekken.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *